Hlavní obsah

Policie pátrá po muži, který u Hostivařské přehrady v Praze znásilnil důchodkyni

Policie zveřejnila část výpovědi ženy a mužovu podobiznu.Video: Hanuš Hanslík, Seznam Zprávy

 

Reklama

Policie žádá veřejnost o pomoc při hledání muže, který v Praze znásilnil čtyřiašedesátiletou ženu. Podle popisu policie šlo o bělocha, který mluvil plynulou češtinou bez přízvuku.

Článek

Policie žádá o pomoc s pátráním po pachateli znásilnění, které se stalo na začátku června nedaleko Hostivařské přehrady v Praze. Policisté také zveřejnili nahrávku části výpovědi oběti zločinu.

„O pomoc jsem nevolala. Nikdo tam totiž nebyl. Tak jsem jen dělala všechno pro to, aby neměl pocit, že se mnou musí praštit o zem,” říká čtyřiašedesátiletá žena, která se stala obětí znásilnění. Větší část její výpovědi si můžete poslechnout ve videu v úvodu článku.

Žena byla u přehrady pracovně, uklízela tam. Neznámý muž k ní přišel okolo osmé hodiny ráno. Po zločinu se se ženou rozloučil, políbil jí na ruku a odešel pryč.

Pachatel je asi 170 až 175 centimetrů vysoký a je mu 40 až 45 let. Je štíhlé postavy, má bílou pleť a česky mluvil bez přízvuku. Měl zřejmě modré oči a světle hnědé vlasy. Na ruce měl snubní prsten a působil upraveným až elegantním dojmem.

Z místa odjel buď vozidlem Tatra 603, nebo Škoda Octavia.

Pokud někdo muže na policejním portrétu pozná, může policii informovat prostřednictvím tísňové linky 158.

Reklama

Související témata:

Doporučované