Hlavní obsah

Policie potvrdila úmrtí majitele týmu Leicester City. Zahynul ve zřícené helikoptéře

Policie potvrdila, že v helikoptéře zemřel majitel klubu Leicester City.Video: Redakce Seznam, AP, Reuters

 

Reklama

aktualizováno •

Majitel týmu Vichaj Šrívaddhanaprabha byl velmi oblíbený mezi fanoušky týmu, hráči i trenéry.

Článek

Miliardář a majitel fotbalového týmu Leicester City Vichaj Šrívaddhanaprabha zahynul při nehodě helikoptéry v sobotu večer. Fotbalový klub i policie potvrdili jeho úmrtí. Na palubě vrtulníku byli kromě majitele klubu i čtyři další lidé, podle BBC panovalo podezření, že jednou z obětí je i Šrívaddhanaprabhaova dcera.

Svědci nehody serveru BBC řekli, že viděli, jak vrtulník vzlétl, následně začal mít technické problémy a zřítil se vedle fotbalového hřiště na stadiónu King Power jako ohnivá koule k zemi. Mezi mrtvými byli dva Šrívaddhanaprabhovi zaměstnanci, pilot a pasažérka, uvádí agentura AP. Neštěstí se stalo po zápase Premier League mezi Leicesterem a týmem West Ham, který skončil remízou.

Šedesátiletý thajský podnikatel byl známý svojí dobročinností. Fotbalový tým Leicester City koupil v roce 2010, kdy byl v druhé lize. Pod jeho vlastnictvím tým v roce 2016 vyhrál titul Premier League a stal se anglickým šampionem. Fanoušci doufají, že Leicester City vyhraje titul i letos.

Na místo neštěstí, k stadiónu King Power nosí lidé květiny i fotbalové dresy klubu Leicester City. Stovky fanoušku přišly vyjádřit svou lítost nad majitelovou smrtí, fotbalisté před zápasem v rámci Premier League uctili zemřelé minutou ticha.

„Jsem smutný, ale v pořádku“

Claude Puel šéf klubu Leicester City řekl v interview pro francouzské rádio, že úmrtí Šrívaddhanaprabhy je „tragédií pro klub“.

„Velmi silně myslím na oběti a jejich rodiny a rád bych všechny, kteří o mě mají strach, ujistil, že jsem nepředstavitelně smutný, ale jsem v pořádku,“ ujistil Puel veřejnost před zveřejněním identity obětí.

Majitel klubu byl velmi oblíbený mezi fanoušky. Cenili ho za podporu týmu, který to oplácel výhrami, fanouškům podle serveru The Guardian rozdal v den svých šedesátých narozenin šedesát sezónních vstupenek mezi fanoušky, kromě toho přispíval miliony liber do místních charitativních spolků.

Reklama

Doporučované