Hlavní obsah

Policie pronásledovala zfetovaného řidiče lesem v závějích. Drogy za jízdy vyhazoval z okna. Podívejte se na video

Policejní honička na Sokolovsku.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Zběsilou policejní honičku zažilo Sokolovsko. Hlídka tady stopovala volkswagen řízený mužem, který měl v rejstříku drogové delikty a navíc nevlastnil řidičský průkaz. Dopadla jej až na lesní cestě. A podezření se potvrdilo, zkouška ukázala, že měl v krvi metamfetamin.

Článek

Policisté na obvodním oddělení v Kraslicích si ráno na kamerovém systému města všimli dvou mužů s drogovou minulostí, kteří se pohybovali kolem zaparkovaného volkswagenu a manipulovali s ním. Společnost jim dělala také neznámá žena. Hlídka věděla, že ani jeden z mužů nemá řidičský průkaz. Přesto nasedli do auta a zamířili směrem do centra.

Policisté ihned vyrazili za nimi. Řidiče vozidla chtěli zastavit. Ten však na světelné výstražné a zvukové zařízení s nápisem „STOP POLICIE“ nereagoval, služební vozidlo objel a začal ujíždět.

„Hlídka vozidlo pronásledovala ulicemi Dukelská, ČSA a následně směrem na Sokolov. Poté se pronásledované vozidlo vydalo na obec Jindřichovice a následně i směrem za odbočku na Rotavu. Padesátiletý řidič svou bezohlednou a nebezpečnou jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu,” uvedla policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

V jednom místě s ujíždějícím vozidlem narazil do svodidel v protisměru. Na silnici byla zřetelná stopa po prudkém brždění, na svodidle červená barva podezřelého auta a na silnici leželo několik úlomků plastu. „Během jízdy se dokonce měl většího množství drog zbavit tím, že je vyhazoval ven z oken vozidla. Následně vozidlo odbočilo ze silnice na lesní cestu. Zde vlivem nepřiměřené rychlosti řidič poškodil spodní část auta o povrch lesní cesty,” doplnila Krejčí.

Tím došlo k poškození olejové vany a k úniku oleje. Řidič na poškození nereagoval a pokračoval dál v jízdě. Jeho cestu zastavil až vyvrácený strom, který mu ležel v trase, a proto byl nucen zastavit. Policejní vůz zastavil v dostatečné vzdálenosti za pronásledovaným. Řidič volkswagenu však začal couvat a narazil do přední části služebního vozidla. Policisté pak osádku podezřelého automobilu zadrželi.

„Policisté měli důvodné podezření, že by řidič mohl být pod vlivem drog. Proto byl vyzván, aby se podrobil orientačnímu testu na přítomnost návykových látek. Testu se podrobil a ten vyšel pozitivní na amfetamin/metamfetamin. Následně byl vyzván, aby se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve a moči. Tomu se taktéž podrobil,” doplnila policejní mluvčí.

Ve věci byly podle ní zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Při kontrole v policejních systémech policisté zjistili, že šofér řídil vozidlo i přesto, že má zadržený řidičský průkaz.

Dvaadvacetiletá spolujezdkyně měla u sebe sáčky s téměř 16 gramy krystalické látky, které na výzvu policistům vydala. Ve věci kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu.

Reklama

Související témata:

Doporučované