Hlavní obsah

Policie možná obviní otce osmileté školačky, která spadla z raftu

Foto: HZS ČR

Současné vydatné deště tak v Moravskoslezském kraji mají tři oběti (ilustrační foto).

Reklama

Policie prověřuje okolnosti úmrtí osmileté školačky, která se v neděli odpoledne na Frýdecko-Místecku utopila při sjíždění rozvodněné řeky Morávky.

Článek

„Může se stát, že obviní šestačtyřicetiletého otce holčičky, který na raftu vyjel s ní a s její o sedm let starší sestrou,“ řekla mluvčí frýdecko-místecké policie Karolína Bělunková.

„Kriminalisté nyní zjišťují veškeré okolnosti této tragické události, v tuto chvíli probíhají procesní úkony,“ řekla s tím, že posádka člunu měla záchranné vesty a utonulé děvčátko i helmu. „Kriminalisté již zahájili úkony trestního řízení v souvislosti s trestnými činy proti životu a zdraví, konkrétní trestný čin vyplyne ze závěrů prověřování,“ dodala. V úvahu přichází například obvinění z usmrcení z nedbalosti.

Muž s dcerami na raftu vyjel z Dobré. Před soutokem Morávky s Ostravicí se člun převrhl. Otec a starší dcera se dostali na břeh. Po vyšetření je sanitka převezla do frýdecko-místecké nemocnice. Tělo osmileté dívky hasiči vylovili z řeky Ostravice ve Frýdku-Místku bez známek života. Záchranáři dítě začali oživovat a po necelé hodině se jim podařilo činnost srdce obnovit. Stav dítěte byl ale kritický a v nemocnici později zemřelo.

Podle dat, která na svém webu zveřejňuje Povodí Odry, platil v době neštěstí na řece Morávce první stupeň povodňové aktivity. Dopoledne tam hladina dokonce stoupla na druhý stupeň. V řece Ostravici platil první stupeň už od sobotního večera.

Současné vydatné deště tak v Moravskoslezském kraji mají tři oběti. V sobotu vytáhli hasiči z řeky Osoblahy na Bruntálsku tělo utonulého šedesátiletého muže. Po jeho přítelkyni, jejíž tělo lidé ve vodě také viděli, policisté pátrají. Proud ji možná odnesl do nedalekého Polska.

Reklama

Doporučované