Hlavní obsah

Policie se chystá na poslední víkend prázdnin. U dálnic bude v pohotovosti odtahovka

Podívejte se, kde můžete o víkendu potkat policisty.Video: Jaroslav Gavenda, Seznam Zprávy

 

Reklama

Řidiči by měli počítat s tím, že bude hustý provoz. Připravuje se na to i policie, která ohlašuje kontroly.

Článek

Poslední prázdninový víkend očekávají jako obvykle policisté silný provoz a na mnoha místech spíš potíže než hladkou jízdu.

Vyzývají proto řidiče, aby v neděli raději zůstali doma a nevyjížděli, a pokud se vracejí z dovolené, aby si na to vybrali sobotu nebo už pátek.

V očekávání silného provozu při návratu z prázdnin bude u vybraných úseků dálnic v pohotovosti připravená odtahová služba, aby v případě nehod co nejrychleji silnici uvolnila.

Policie samotná se zaměří především na D1, na plzeňskou D5 nebo hradeckou D11. Na dálnicích bude mít své muže na motorkách, kteří se po ucpaných úsecích mohou lépe pohybovat.

Policie oznámila, že na poslední víkend chystá také rozsáhlé kontroly řidičů, především kvůli používání mobilních telefonů.

„Je to jedna z nejnebezpečnějších příčin vzniku dopravních nehod,“ řekl Seznamu Michal Hodboď z Ředitelství služby dopravní policie Policejního prezidia.

„Počítáme s použitím speciálního technického vybavení, zaměříme se to, zda řidiči věnují řízení dostatečnou pozornost,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Doporučované