Hlavní obsah

Policie se zabývá potyčkou v Zemanově štábu. Čeká, jestli se na ni obrátí poškození

Ve štábu znovuzvoleného prezidenta Miloše Zemana došlo k napadení novinářů. Video: Jolana Humpálová

 

Reklama

Policie se nyní zabývá sobotní potyčkou v pražském TOP hotelu, kde kolem šesté hodiny večer členové volebního štábu Miloše Zemana napadli novináře. Zaútočili i na reportérku Televize Seznam Pavlínu Kosovou.

Článek

Sobotní potyčkou v pražském TOP hotelu, kde prezident Miloš Zeman spolu se svým štábem slavil úspěch v prezidentských volbách, už se zabývá policie. Oznámila to na svém Twitteru.

Informace ze sobotního tweetu Policie ČR potvrdila Seznamu v neděli také policejní mluvčí Andrea Zoulová: „Nikdo z poškozených se na policii zatím oficiálně neobrátil a my vycházíme z informací z médií.”

„Incidentem v pražském TOP hotelu se na základě informací z médií zabývají pražští policisté, v tuto chvíli bez konkrétní právní kvalifikace,“ tweetovala Policie ČR.

Seznam Zprávy publikovaly v sobotu jedinečné záběry z události, při které několik členů volebního štábu Miloše Zemana napadlo přítomné novináře. Jeden z nich zaútočil také na reportérku Seznam Zpráv Pavlínu Kosovou.

„Nelíbilo se jim, že natáčím. Jeden z nich se obrátil, zaútočil na mě nejprve slovně a pak i fyzicky. Natlačil mě na pult, kde předtím bylo občerstvení, a pak mi vyrazil telefon z ruky,“ uvedla Pavlína Kosová.

Vyprovokovat muže k činu měla přítomnost novinářů, kteří na kamerách zachytili opilého příznivce Miloše Zemana - Milana Rokytku. Člen Komunistické strany Čech a Moravy na místě zkolaboval a musela zasahovat záchranka.

Jedním z útočících je i bývalý boxer a redaktor deníku Pražský zpravodaj Karel Slezák. Ten v rozhovoru pro Blesk.cz uvedl, že jeho útok byl reakcí na napadení novináři.

Reklama

Doporučované