Hlavní obsah

Policie zasahovala v pražské hygienické stanici, dva lidi obvinila z vydírání

Foto: Policie ČR

Policie se zajímá o případ Krajské hygienické stanice v Praze.

Reklama

Vedle šéfa Krajské hygienické stanice v Praze Jana Jarolímka vypovídali na policii také dva bývalí zaměstnanci Ministerstva zdravotnictví.

Článek

Policisté se zajímají o případ Krajské hygienické stanice v Praze a na konci minulého týdne v této kauze obvinili dva lidi.

Vyšetřovatelé se v této souvislosti zajímali o jejího ředitele Jana Jarolímka a další dva bývalé zaměstnance Ministerstva zdravotnictví.

„Nyní jsou stíhané dvě osoby pro trestný čin vydírání, kdy jedna z nich je stíhaná vazebně,” řekl Seznamu mluvčí pražské policie Jan Daněk. O koho se jedná, ale neuvedl.

Jarolímek Seznamu potvrdil, že v tomto případě na policii vypovídal. Dále se ale k případu nechtěl vyjadřovat. „Jelikož jsem jinak vázán mlčenlivostí,“ vysvětlil Jarolímek.

Mluvčí Krajské hygienické stanice v Praze Zbyněk Boublík pak doplnil, že ředitel mezi obviněnými není.

Policisté vyslýchali také Radima Bureše a Zdeňka Vališe. Ten dříve pracoval na Ministerstvu zdravotnictví jako ředitel odboru veřejných zakázek. Bureš byl pak bezpečnostním ředitelem.

Dnes je ředitelem Elektrotechnického zkušebního ústavu, který spadá pod Ministerstvo průmyslu a obchodu.

„Nejedná se o nic, co by souviselo s mou prací,“ uvedl Vališ a dále nechtěl podrobnosti o jeho výslechu na policii komentovat. Jen doplnil, že obviněn nebyl.

Ministryně průmyslu Marta Nováková řekla, že o této kauze nemá žádné informace.

Reklama

Doporučované