Hlavní obsah

Policie v Severní Makedonii zadržela 50 ilegálních migrantů. Snažili se dostat na západ Evropy

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační fotografie.

Reklama

Policie v Severní Makedonii od minulého týdne zadržela 50 ilegálních migrantů, kteří se pokusili dostat do západní Evropy. Policisté už minulý čtvrtek objevili v jednom kamionu 40 osob z Egypta, Pákistánu nebo Sýrie. Lidé se do země dostali z Řecka.

Článek

Bezpečnostní síly v Severní Makedonii zadržely od čtvrtka při dvou zásazích celkem 50 migrantů, kteří ilegálně cestovali do západní Evropy. Informovala o tom místní média s odvoláním na prohlášení úřadů.

Podle sdělení policie v sobotu hlídky pronásledovaly na dálnici protínající Severní Makedonii od jihu na sever ujíždějící džíp. Když vozidlo dostihly, policisté v něm našli deset migrantů z Pákistánu. Řidiči se podařilo předtím uniknout.

Už ve čtvrtek policisté při běžné silniční kontrole objevili v jednom kamionu čtyři desítky běženců z Egypta, Pákistánu a Sýrie. Bylo mezi nimi také dvanáct dětí. Všichni byli převezeni do migračního centra a následně budou vráceni do Řecka, odkud do Severní Makedonie pronikli.

Po uzavření takzvané balkánské cesty hledají migranti zejména z Blízkého východu, ale i Afghánistánu a Pákistánu alternativní možnosti, jak se dostat do bohatších zemí Evropské unie. Více při tom využívají cesty vedoucí přes Severní Makedonii, Albánii, Černou Horu a Bosnu.

Reklama

Související témata:

Doporučované