Hlavní obsah

Policie vyšetřuje nesrovnalosti v případu britské modelky. S únoscem nakupovala boty

Policie vyšetřuje nesrovnalosti v únosu modelky.Video: Zdroj: AP

 

Reklama

Modelku po šestidenním věznění propustili sami únosci. Při výslechu vyšly najevo podezřelé okolnosti.

Článek

Britská modelka Chloe Aylingová se už z Itálie vrátila do vlasti. 11. července ji v Miláně unesla zločinecká skupina Černá smrt. Po šesti dnech ji ale propustila. Italská policie se nyní ve svém vyšetřování zaměřila na podezřelé okolnosti, které jejímu propuštění předcházely.

Vyšetřovatelům se nezdá především to, že Aylingová šla se svým únoscem, Polákem Lukaszem Herbou, před propuštěním nakupovat boty.

Podle vyjádření modelčina advokáta je to však pochopitelné. Byla pod přímým vlivem únosce, který jí hrozil smrtí, a ona sama chtěla vybudovat důvěru, aby později mohla utéct.

Chloe Aylingovou únosci vylákali na focení do Milána a omámili ji ketaminem. Poté ji v kufru auta odvezli na odlehlou chatu, kde ji věznili několik dní, než byla 18. července propuštěna. Únosci ji chtěli prodat v internetové aukci za 230 000 liber. Souběžně s vyvěšením inzerátu na takzvaném deep webu však požadovali výkupné také po jejím agentovi ve výši 300 000 liber.

Z únosu obviněný Lukasz Herba modelku nakonec propustil sám. Nejspíše se tak stalo proto, že Aylingová je matkou dvouletého dítěte, což bylo v rozporu s vnitřním nařízením zločinecké organizace.

Policie zjistila, že Herba již zveřejnil několik obdobných inzerátů. Předmětem vyšetřování je také to, zda se jednalo o skutečný prodej. Jedna z verzí totiž předpokládá, že vše mohlo sloužit k diskreditaci kupujícího.

Reklama

Doporučované