Hlavní obsah

První zpráva o prezidentově zdraví. Strach v pečovatelském domě. A výtky Jaromíra Soukupa

Reportéři Seznamu 26. února 2019: Policie vyšetřuje týrání seniorů. Co se dělo v soukromém domově důchodců v Prachaticích? (Vojtěch Blažek) * Jak Hrad podráždila zpráva o zdravotním stavu prezidenta Miloše Zemana. (Radek Nohl) * Co vyčítala vysílací rada Jaromíru Soukupovi? (Nikola Zwrtková)Video: Lukáš Sál

 

Reklama

Souhrn klíčových zpravodajských témat s investigativní novinářkou Sabinou Slonkovou. Autoři reportáží čelí otázkám, které jejich práce vyvolala.

Článek

Když Peter Spaeing přijel loni v březnu do soukromého domova důchodců v Prachaticích, bylo znát, že trpí pokročilou Alzheimerovou chorobou. Pořád ale poznával blízké, pohyboval se o holi a sám se najedl. Když ale zdejší Senior House Eden opouštěl, nechodil, nemluvil, byl vyhublý a hlavně: na noze měl proleženinu, do které se mu později dostala otrava. Co se děje v privátním domově, zjišťoval reportér Vojtěch Blažek.

Prezidentův zdravotní stav je zjevně stále tabu. Minimálně pro jeho spolupracovníky z Hradu. Redaktor Radek Nohl získal oficiální cestou policejní dokumenty, které se zdravotního stavu Miloše Zemana týkají. A chtěl se doptat na pár nejasností prezidentova mluvčího. Místo odpovědí se spustila mela.

Na začátku února oznámila vysílací rada, že zahájila správní řízení s barrandovskou televizí kvůli možnému porušení podmínek licence. Není to přitom zdaleka poprvé, co radní klepli televizi mediálního magnáta Jaromíra Soukupa přes prsty: Jen za nevyváženost ji kárali během uplynulých pěti let už 17krát. Ale co z toho? Jak si dnes Soukupova televize stojí? Podrobnosti zná Nikola Zwrtková.

Pořad Reportéři Seznamu můžete sledovat v premiéře každé druhé úterý od 21:00 na TV Seznam. Anebo si jej pustit ze záznamu v úvodním videu.

Jak naladit Televizi Seznam? Praktický návod ZDE.

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Doporučované