Hlavní obsah

Policie z Kraje Vysočina obvinila šest lidí z výroby drog

Foto: Getty Images

Černý trh sice nabízí heroin, ale ředkvičky tam neseženete.

Reklama

Kriminalisté z Vysočiny vyšetřuje šest lidí kvůli výrobě drog. Dělali je z léků, které si opatřovali na padělané lékařské předpisy.

Článek

Policie zadržela pachatele v Praze a jejím okolí. Jak uvedla mluvčí policie Dana Čírtková, při jejich zadržení spolupracovali kriminalisté s pražskou zásahovou jednotkou a s policisty ze speciální jednotky v Dukovanech.

Okresní soud v Jihlavě poslal pět z nich do vazby, šestý je stíhán na svobodě. Hrozí jim až deset let vězení. Případem se kriminalisté zabývali takřka celý rok. Tři muži ve věku 45 až 48 let a tři ženy ve věku 35 a 46 let jsou z Prahy, Středočeského a Pardubického kraje.

Falešné recepty podle policie předložili minimálně ve 28 případech v lékárnách na Vysočině i jinde. Na recepty získali léky Vendal Retard a Durogesic. Z těchto léků pak jeden z pachatelů vyráběl heroin, a to zčásti pro svoji potřebu. Zbytek poté putoval na černý trh dosud nezjištěným osobám.

„Všichni obvinění mají bohatou trestní minulost. Navíc se jedná o osoby, které byly silně závislé na používání drog,“ uvedl Pavel Kubiš, vedoucí odboru obecné kriminality krajského policejního ředitelství.

Reklama

Související témata:

Doporučované