Hlavní obsah

Policie začala stíhat muže, který v Příbrami přepadl banku. Soud o vazbě rozhodne v neděli

Situace na místě po pátečním zásahu URNA.Video: Pavlína Kosová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Osmadvacetiletého muže, který v pátek přepadl banku v Příbrami a držel v ní rukojmí, začala policie trestně stíhat. V neděli by měl příbramský soud rozhodovat o jeho vzetí do vazby.

Článek

„Bylo zahájeno trestní stíhání proti osmadvacetiletému muži pro zločin braní rukojmí, za což mu hrozí pět až 12 let. Dáme také podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby,” uvedl mluvčí středočeské policie Pavel Truxa.

Muž ozbrojený krátkou střelnou zbraní přepadl v pátek odpoledne příbramskou pobočku UniCredit Bank. Muž při vstupu do pobočky podle kriminalistů jednou vystřelil do stropu. V budově na centrálním náměstí poté držel devět rukojmí – dva zaměstnance banky a sedm klientů. Jednoho zákazníka propustil ještě před příjezdem zásahové jednotky.

Po necelých třech hodinách do banky vnikli příslušníci Útvaru rychlého nasazení (URNA) a muže zadrželi. Rukojmí byli v pořádku, nikdo nebyl zraněn.

Pachatel podle dřívějších informací policie akci podnikl, protože chtěl podat trestní oznámení prostřednictvím médií. Banku si údajně vybral náhodně. V sobotu odpoledne ještě pokračoval výslech zadrženého. „Nepředpokládám ale, že by z něj vzešly nějaké informace, které budeme sdělovat,“ dodal Truxa.

V minulosti se už muž dopustil drobné trestné činnosti.

Reklama

Doporučované