Hlavní obsah

Policie dopadla dva podezřelé z vraždy pumpařky v Nelahozevsi

Reportáž z místa, kde policie zadržela jednoho z podezřelých lupičů na benzince v Nelahozevsi.Video: Jaroslav Gavenda

 

Reklama

aktualizováno •

Věk ani pohlaví zadržených zatím policisté nezveřejnili.

Článek

Policisté zadrželi v pondělí večer dva podezřelé z loňské prosincové vraždy obsluhy benzinové stanice v Nelahozevsi. Jejich věk ani pohlaví kriminalisté nezveřejnili, bližší informace poskytnou ve středu. V případě prokázání viny hrozí zadrženým 15 až 20 let vězení, případně výjimečný trest. Podle majitele čerpací stanice by mělo zadržení údajných pachatelů nynější obsluhu uklidnit.

Kriminalisté a zásahová jednotka zasahovali v pondělí mezi 22:00 a půlnocí ve Vojkovicích na Mělnicku, kde zadrželi třicetiletého muže. Dalšího člověka policisté zadrželi v Kralupech nad Vltavou.

"V současné době probíhají další úkony trestního řízení," uvedl k případu středočeský policejní mluvčí Pavel Truxa. Zda už bylo rozhodnuto o vzetí obou podezřelých do vazby, mluvčí zatím neuvedl.

Osmapadesátiletá čerpadlářka byla zavražděna při loupežném přepadení 3. prosince. Pachatelé ji zastřelili přes zavřené dveře, přestože se nebránila, naopak se před nimi chtěla schovat a utekla do zadní místnosti čerpací stanice.

Po vraždě zrušila nelahozeveská čerpací stanice noční provoz. Podle jejího majitele by mělo zadržení dvou podezřelých nynější obsluhu uklidnit. „Určitě je to skvělé,“ komentovala dnešní oznámení policie pracovnice pumpy Lada Burdová. Nepředpokládá ale, že noční provoz bude obnoven.

Starosta Nelahozevsi Jakub Brynda vnímá zadržení podezřelých pozitivně. „Doufám, že to jsou oni a že tu kapitolu budeme moci uzavřít, protože to byla tragédie,“ řekl ČTK. Lidé podle něj při hovorech často kroutili hlavou nad motivem vraždy.

Podezřelý, kterého policisté zadrželi ve Vojkovicích, neměl pravděpodobně v této obci na Mělnicku trvalý pobyt, řekla ČTK starostka Vojkovic Jana Koberová. Policisté muže v pondělí večer odvedli z bytu v rekreačním areálu u bývalé pískovny. Soukromý provozovatel tu postupně dostavuje řadový dům, nedaleko břehu je také restaurace. Podle starostky v lokalitě bydlí lidé, kteří nejsou v obci hlášeni k trvalému pobytu a s obcí přímo nemusejí vůbec přijít do styku.

Reklama

Související témata:

Doporučované