Hlavní obsah

Policie zadržela gang, který oloupil Kim Kardashianovou o šperky za stovky milionů

Policie zadržela muže, kteří přepadli a okradli Kim Kardashianovou.Video: Anita Baselová

 

Reklama

Podezřelí, kteří jsou ve věku mezi 23 až 73 lety, byli zatčeni díky stopám DNA.

Článek

Na začátku října minulého roku vtrhli do luxusního pokoje Kim Kardashianové lupiči ve falešných policejních uniformách, svázali ji a okradli.

Francouzská policie zadržela organizovaný gang 17 lidí v souvislosti s vyšetřováním loňského případu, kdy byla v Paříži oloupena americká celebrita Kim Kardashianová. Ozbrojení lupiči, převlečení do policejních uniforem, jí vzali šperky za zhruba devět milionů eur, v přepočtu tedy 243 milionů korun.

Policie v pondělí zatýkala na severu ve francouzském Rouenu a na jihu v Nice. Podezřelí, kteří jsou ve věku mezi 23 až 73 lety, byli zatčeni díky stopám DNA, které zůstaly na místě činu. Policie má nyní 96 hodin na to, aby je vyslechla. Jeden z lupičů je policii velmi dobře znám, trestán byl už v minulosti za loupež a další kriminální činy.

Podezřelé sledoval tým šesti detektivů, který byl i u schůzky jednoho z členů gangu a potenciálního kupce šperků Kim Kardashianové.

Kardashianová byla přepadena v luxusní hotelové rezidenci v noci z 2. na 3. října. Z útoku vyvázla bez zranění, lupiči ji ale svázali a dali roubík. Do rezidence zloděje v převleku vpustil podle policejních zdrojů domovník, lupiči mu pak dali pouta a pod pohrůžkou střelnou zbraní ho přinutili odvést je k bytu Kardashianové. Po činu z místa utekli pěšky a na jízdních kolech.

Reklama

Související témata:

Doporučované