Hlavní obsah

Policie zadržela muže, který napadl účastníka demonstrace proti Babišovi

Agresivní muž je již dopaden.Video: Záběry z místa incidentu

 

Reklama

V souvislosti s páteční protivládní demonstrací v centru Prahy zadržela policie jednoho člověka. Muž fyzicky napadl účastníka průvodu a způsobil mu zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření. Útočník je podezřelý z výtržnictví.

Článek

„Policisté včera kolem osmé hodiny večer zadrželi v ulici Železná muže, který po slovní rozepři fyzicky napadl jednoho z účastníků průvodu,” uvedl mluvčí pražské policie Jan Rybanský. Případ policisté prošetřují pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví. V případě odsouzení hrozí útočníkovi až dva roky vězení.

V centru Prahy v pátek večer demonstrovalo několik tisíc lidí za demisi vlády premiéra Andreje Babiše (ANO), která odolala pokusu opozice o vyslovení nedůvěry. Protestující vyšli po 18:00 od Pražského hradu a přes Malostranské náměstí, Karlův most, Smetanovo nábřeží a Národní třídu došli na Staroměstské náměstí. Na akci dohlíželi policisté a antikonfliktní tým. Protest pořádal spolek Milion chvilek, který letos už několik demonstrací proti Babišovu kabinetu zorganizoval.

Reklama

Doporučované