Hlavní obsah

Policie zadržela muže vyšetřovaného na Slovensku kvůli vraždě

Policie muže zadržela na základě evropského zatykače.Video: Policie ČR

 

Reklama

Muž byl už jednou na Slovensku za vraždu odsouzen. Nyní je vyšetřován slovenskou Národní kriminální agenturou (NAKA) pro účast na nájemné vraždě v rámci organizovaného zločinu.

Článek

Čeští policisté zadrželi v pondělí jednapadesátiletého muže, který je na Slovensku vyšetřován pro podezření z účasti na nájemné vraždě.

Podle slovenského deníku Sme je zadrženým Petr Kinlovič. Má jít o člena organizované skupiny, který byl v minulosti odsouzený za vraždu Karola Kolárika z roku 1999. Momentálně je stíhaný za vraždu údajného šéfa albánské mafie v Košicích Fadila Pasjači.

Policisté muže zadrželi díky mezinárodní policejní spolupráci národních jednotek cíleného pátrání České a Slovenské republiky v rámci ENFAST (Evropská síť jednotek cíleného pátrání).

Na webu o tom informovala policejní mluvčí Lenka Sikorová. O předání muže, jenž byl zadržen na základě evropského zatýkacího rozkazu, rozhodne soud.

„Na Slovensku je muž vyšetřován Národní kriminální agenturou (NAKA) pro účast na nájemné vraždě v rámci organizovaného zločinu," uvedla Sikorová. Dodala, že muž byl již jednou na Slovensku pro zločin vraždy odsouzen.

Z videa, které policie zveřejnila na webu, vyplývá, že muž byl zadržen v jednom z domů v Rakovníku. „I díky momentu překvapení se muž nezmohl na odpor a při zákroku nedošlo ke zranění ani škodám,“ popsala mluvčí.

Policisté muže umístili do policejní cely a věc předali státnímu zástupci. O předání zadrženého na Slovensko bude dále rozhodovat soud. Podle zákona o mezinárodní justiční spolupráci v trestních věcech by měl rozhodnout do 60 dnů.

Reklama

Související témata:

Doporučované