Hlavní obsah

Policie zadržela pražského žháře. Řádil hlavně v Letňanech a Vysočanech

Policie zveřejnila video z požárů i ze zadržení žháře.Video: Policie ČR

 

Reklama

Policie zveřejnila videa ze zadržení pražského žháře, kterého chytila na začátku března. Za dvacet minut zapálil šest aut.

Článek

Policie zadržela a obvinila šestadvacetiletého muže, který má podle kriminalistů na svědomí minimálně 31 požárů aut, kontejnerů a zahradních přístřešků v pražských Letňanech a Vysočanech a také ve středočeském Káraném. Vzniklá škoda podle policie činí téměř jeden milion korun. Muž je ve vazbě, hrozí mu až tři roky vězení. Při zadržení podezřelého poštval přihlížející bezdomovec na policisty psy. I on je nyní ve vazbě, za násilí proti úřední osobě mu hrozí trest odnětí svobody až na čtyři roky. ČTK to dnes sdělil policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Zadržený žhář se k 31 požárům, které jsou zatím zadokumentovány, doznal. První založil loni 18. prosince a zatím poslední zadokumentovaný požár je z 3. března.

„Těsně před Vánoci stihl během jednoho večera v rozmezí cca 20 minut zapálit v pražských Letňanech hned šest aut,“ uvedl mluvčí. Prošetřování případu i nadále pokračuje, protože se kriminalisté důvodně domnívají, že žhářských útoků má mladík na svědomí mnohem víc.

Podezřelého policie zadržela 6. března večer na nádraží Vysočany.

Reklama

Doporučované