Hlavní obsah

Policie zadržela únosce autobusu na Ukrajině. Rukojmí jsou v bezpečí

Foto: Profimedia.cz

Únosce před policejním zásahem pustil tři zadržované – starší ženu, mladistvého chlapce a těhotnou mladou ženu.

Reklama

Únos autobusu v západoukrajinském Lucku skončil dnes večer zadržením ozbrojeného pachatele a osvobozením všech dvaceti rukojmích.

Článek

Informovala o tom média po zásahu policie proti únosci, který vysílala v přímém přenosu televize 112 Ukrajina.

V centru Lucku se dnes ráno zmocnil autobusu s dvaceti lidmi muž vyzbrojený útočnou puškou a výbušninou. Celý den se ho vyjednávači snažili přimět k tomu, aby rukojmí propustil a vzdal se, ale marně. Teprve večer únosce pustil tři zadržované – starší ženu, mladistvého chlapce a těhotnou mladou ženu.

Nedlouho poté zasáhl speciální policejní oddíl. Podle médií nejprve vozidlo opustili rukojmí a následně policisté zajistili pachatele. Ministr vnitra Arsenij Avakov pak na brífinku ujistil, že všichni rukojmí jsou v bezpečí a nikdo nebyl zraněn.

Podle kanceláře hlavy státu se únosce vzdal po zveřejnění požadovaného vzkazu prezidentem na Facebooku. Zelenskyj nahrál šest vteřin trvající příspěvek, v němž řekl: „Každý by měl vidět film Pozemšťané z roku 2005.“ Po propuštění rukojmích byl vzkaz ze sociální sítě zase odstraněn.

Pozemšťané je dokumentární film, který se zabývá zneužíváním zvířat pro lidské účely. Snímek, který je poskládán z velkého množství záběrů pořízených skrytou kamerou, natočil ekologický aktivista a ochránce zvířat Shaun Monson. Dokument se zabývá tématy rasismu, sexismu, druhové diskriminace a práv zvířat.

Reklama

Související témata:

Doporučované