Hlavní obsah

Dopravní podnik propustil řidiče, jehož přistihli s pervitinem v krvi

Video: Policie ČR

 

Reklama

Řidič je podezřelý z ohrožení pod vlivem návykové látky, obecného ohrožení ve stadiu pokusu a z přechovávání psychotropní látky.

Článek

Pražský Dopravní podnik propustil řidiče městského autobusu, jehož uprostřed tohoto týdne přistihli policisté, že se chystá řídit pod vlivem pervitinu.

Policie ho zastavila ve chvíli, kdy se připravoval vyrazit z holešovického nádraží na pravidelnou linku k zoologické zahradě.

Všimla si ho ve chvíli, když v blízkosti stanice metra Nádraží Holešovice sledovali drogového dealera, který řidiče kontaktoval. Při kontrole pak policisté na pneumatice autobusu našli krabičku od cigaret, ve které byl pytlík se skoro padesáti gramy pervitinu.

Policisté pak řidiče podrobili zkoušce na přítomnost drog. Byla pozitivní a se stejným výsledkem dopadlo i následné lékařské vyšetření v nemocnici.

Řidič je nyní podezřelý z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky, obecné ohrožení ve stadiu pokusu a přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. V případě odsouzení mu hrozí až osmiletý trest.

Za trestný čin obecného ohrožení ve stadiu pokusu je řidič obviněn proto, že během kontroly žádal kriminalisty, aby svou činnost zrychlili, protože jeho autobus měl podle jízdního řádu za tři minuty odjezd.

"K dnešnímu dni byl s řidičem ukončen pracovní poměr. Obdobný případ mezi řidiči autobusů nepamatujeme," řekla agentuře ČTK mluvčí pražského Dopravního podniku Aneta Řehková.

Reklama

Související témata:

Doporučované