Hlavní obsah

Policie zamítla na Sokolovsku a Chebsku vjezd či výjezd 240 řidičům

Foto: Profimedia.cz

Uzávěru některý okresů v Karlovarském kraji kontroluje zejména policie, armáda vypomáhá.

Reklama

Nejčastější důvody pro zamítnutí byly udávané cesty za turistikou, na nákupy, na návštěvy známých nebo neprokázání důvodu cesty. Zákaz zahrnuje dobu od pátečních 7.00 do dnešních 7.00.

Článek

Sokolovsko a Chebsko jsou od minulého pátku uzavřené kvůli špatné epidemické situaci. Denní počet odmítnutých vozů je stále přibližně stejný, za čtvrtka na pátek jich bylo ve stejném časovém intervalu 229. V pátek neměli policisté na kontrolních stanovištích ani na hraničních přechodech hlášeny žádné problémy s dopravou a nedocházelo téměř k žádným kolonám.

„Ani za posledních 24 hodin jsme nemuseli řešit v souvislosti s tímto opatřením žádné narušení veřejného pořádku. Vozidla byla průběžně plynule odbavována,“ uvedla mluvčí krajské policie Kateřina Krejčí a dodala, že kolony se na stanovištích ani na hranicích netvoří ani dnes dopoledne a vozidla jsou odbavována průběžně.

V Karlovarském kraji je 44 kontrolních stanovišť. Od dnešního dne pomáhá policistům na vybraných místech 20 příslušníků Vojenské policie. Sloužit budou stejně jako policisté ve 12hodinových denních a nočních směnách v počtu deseti vojenských policistů na každé směně, krajské ředitelství jim zajistilo ubytování a stravu.

Společná hlídka čtyř policistů a dvou vojáků je například na dálnici D6 u Kynšperka nad Ohří na hranici uzavřených okresů Cheb a Sokolov. Další jsou v Chodově a na hraničních přechodech v Pomezí nad Ohří a v Aši. Hodně frekventované stanoviště je u Karlových Varů u obce Hory, kde zatím kontrolují pouze policisté.

Vláda omezila kvůli epidemické situaci pohyb v okresech Cheb, Sokolov a Trutnov. Na dodržování opatření denně dohlíží asi 600 policistů na 80 stanovištích. Ode dneška pomáhá při hlídání uzavřených okresů 32 vojenských policistů. Výjimku z uzavření nadále mají jen ti, kteří cestují například do práce, do školy nebo k lékaři (a zpět). Policisté se také zaměřují na vytipované vlakové a autobusové spoje.

Reklama

Doporučované