Hlavní obsah

Policie zasahovala kvůli obchodům s pozemky u advokáta Šťovíčka

Foto: František Vlček / MAFRA / Profimedia, Profimedia.cz

Advokát Jan Šťovíček.

Reklama

Policie zasahovala během úterý na několika místech po republice. Nikoho ale v kauze, v níž se objevilo i jméno advokáta Jana Šťovíčka, neobvinila.

Článek

Detektivové z Národní centrály proti organizovanému zločinu v úterý zahájili prověřování nové kauzy.

Jde o případ, který se podle zjištění Seznam Zpráv dotýká obchodů s pozemky.

V této souvislosti policie provedla několik domovních prohlídek, při nichž si odnesla důkazy pro další prověřování tohoto případu. Jedna z nich se uskutečnila také v advokátní kanceláři Jan Šťovíčka.

Případ dozoruje pražské vrchní státní zastupitelství. „Mohu jen uvést, že policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu prováděli dnes úkony trestního řízení,“ řekla pro Seznam Zprávy pražská vrchní žalobkyně Lenka Bradáčová.

Šťovíček potvrdil, že si do jeho kanceláře přišla policie pro dokumenty. Byly z let 2011 a 2012 a týkají se podle něho jeho tehdejšího klienta. O koho šlo, ale Šťovíček neupřesnil.

Dokumenty byly kvůli advokátní mlčenlivosti předány zástupci České advokátní komory. Jsou nyní zapečetěny. A soud bude následně řešit, zda s nimi policie bude moci pracovat v dalším vyšetřování této kauzy.

„Stručně řečeno: nikdo nebyl obviněn ani zadržen, policie si pouze na základě anonymního udání starého několik dní vyžádala dokumenty staré téměř deset let,“ dodal Šťovíček.

Advokát Šťovíček je šéfem tuzemského Autoklubu a letos se pokusil vstoupit do politiky. Kandidoval na Zlínsku do Senátu, a to za Moravské zemské hnutí. Neuspěl, protože dostal jen 3,54 procenta hlasů.

Reklama

Doporučované