Hlavní obsah

Policie zatkla falešného lékaře. Předstíral, že pracuje v nemocnici

Případ falešného doktora.Video: Hanuš Hanslík, Seznam Zprávy

 

Reklama

Devětadvacetiletý obviněný léta předstíral, že studuje medicínu a pracuje v motolské nemocnici.

Článek

Policie zadržela muže, který se mnoho let vydával za dětského lékaře pracujícího v pražské nemocnici v Motole. Přestože lékařem vůbec nebyl, předepisoval léky mimo jiné i své rodině. Policie na něho přišla hlavně kvůli tomu, že podvodně prodával léky na internetu.

Devětadvacetiletý obviněný původně studoval medicínu, ale zvládl jen dva semestry. Svému příteli ale nadále tvrdil, že studuje a připravoval se před ním na zkoušky. Pak fiktivně absolvoval promoce i atestace. Každé ráno odjížděl do práce v nemocnici v Motole, ale když odjel z domova i jeho přítel, vrátil se a věnoval se podvodům.

Na internetu nabízel většinou léky, které jsou dostupné jen na předpis. Když je kupující chtěl převzít osobně, tak je i dostal. Ve většině případů, kdy měl léky klientům poslat poštou, ale nedostali za své peníze vůbec nic, nebo třeba jen krabici se zmačkaným papírem.

Muž byl přitom už v podmínce, protože podobně před lety podváděl s prodejem ortopedických potřeb. Měl také několik exekucí za statisíce korun. Přestože byl zadlužený, žil v bytě s nájemným sedmnáct tisíc korun měsíčně. Když se ho policisté ptali, proč žije v tak drahém bytě, odpověděl, že jako lékař musel žít na úrovni.

Jeho přítel i rodina byli policejním odhalením velmi překvapeni. Všichni věřili, že lékařem skutečně je. Doma měl velkou knihovnu s lékařskou literaturou, měl recepty a nejrůznější lékařské poukazy, vizitky se svým jménem a logem motolské nemocnice a doma měl také vylepený rozpis pracovních služeb.

Devětadvacetiletému muži hrozí až pět let vězení. Soud už ho poslal do vazby.

Reklama

Související témata:

Doporučované