Hlavní obsah

Policie zatkla hráče NBA. Teď se mu omlouvá a na videu ze zásahu je vidět proč

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Policie se omluvila hráči NBA za zadržení.Video: Michal Štůsek, AP

 

Reklama

Hráč Milwaukee Bucks Sterling Brown skončil v lednu na policejní služebně kvůli špatnému parkování, policie na něj použila taser.

Článek

Amerikou cloumá další policejní skandál. Alfonso Morales, náčelník policie v Milwaukee, se veřejně omluvil hráči NBA Sterlingu Brownovi za zákrok z letošního ledna.

Vše začalo Brownovým přestupkem za špatné parkování, situace se ale velmi rychle vyhrotila. Nakonec policisté na hráče místního klubu Milwaukee Bucks použili taser. Celý zákrok ukazuje nahrávka z kamery přidělané na těle jednoho ze strážníků. Současně s omluvou policie záběry ze zásahu zveřejnila. Náčelník také dodal, že někteří strážníci byli potrestáni.

Sterling Brown, který je nováčkem v NBA, v prohlášení už dříve uvedl, že se jej policie snažila zastrašit a že by takový zážitek nikomu nepřál.

Není to přitom zdaleka první případ, kdy by policie v Milwaukee příliš horlivě zasahovala proti Afroameričanům. Před dvěma lety zde kvůli policejnímu násilí došlo k protestům, které eskalovaly v bouřlivé pouliční demonstrace.

Americká policie navíc v posledních letech čelí vlně kritiky za často neadekvátní zákroky proti lidem tmavé barvy pleti. Řada z nich dokonce dopadla tragicky.

Video: Policejní zákrok, při kterém zemřel muž tmavé pleti

Video: Marek Martinovský, AP, Reuters

Reklama

Související témata:

Doporučované