Hlavní obsah

Policie zveřejnila záběry chuligánů, kteří řádili na Spartě. Pomůžete je identifikovat?

Policie prosí o pomoc s identifikací výtržníků během zápasu druhého předkola Evropské ligy.Video: Adam Sušovský, Seznam Zprávy

 

Reklama

Pražská policie pátrá po totožnosti fotbalových fanoušků, kteří na Spartě vnikli na hrací plochu. Pomoci s identifikací chuligánů, kteří narušili zápas druhého předkola Evropské ligy, můžete i vy.

Článek

Pražská policie zveřejnila na svých stránkách fotografie devíti fanoušků Sparty, kteří narušili průběh utkání Evropské ligy se Suboticí. A prosí veřejnost o pomoc s jejich identifikací.

Kriminalisté už ve spolupráci s fotbalovým klubem dokázali identifikovat část fanoušků, ve zbylých případech prosí o pomoc vás. Pokud můžete poskytnout policii jakoukoliv informaci, která by pomohla k jejich dopadení, můžete se obrátit na bezplatnou tísňovou linku 158.

Kriminalisté s fanoušky, již vběhli na hřiště, zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví. Chuligáni přerušili zápas krátce poté, co Subotica vstřelila z penalty gól, jenž znamená druhé vyřazení Sparty už v předkolech Evropské ligy za sebou.

Fanoušky vyprovokoval k náběhu na hřiště autor branky Bojan Čečarič, jenž gól běžel slavit přímo před kotel Sparty. Ten ho zasypal kelímky s pivem, pak tvrdé jádro seběhlo ke hřišti a v jeho rohu prorazilo bariéru. Rozzuřený dav, jenž se vydal na hrací plochu, uklidňoval i domácí kapitán Josef Šural.

Kromě trestního řízení hrozí těmto fanouškům také postih od samotného klubu. Spartu podle všeho čeká tvrdý postih od evropské federace UEFA. V krajním případě hrozí klubu i nepodmíněné uzavření stadionu v příštích zápasech evropských pohárů.

Vedle zákazu vstupu na stadion může Sparta na fanoušcích vymáhat i vzniklou škodu.

Fotogalerii výtržníků, které se snaží policie identifikovat, si můžete prohlédnout v tomto článku.

Není minuta jako minuta. Fungují rozhodčím hodinky? Ve fotbalovém glosáři se řešila i rozladěná Sparta.Video: Adam Sušovský, Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované