Hlavní obsah

Policisté na slovenských hranicích pomáhali u předávání medvíďat

Foto: Policie ČR

Předávání medvědích mláďat.

Reklama

Policisté pomáhali na hraničním přechodu v Brumově-Bylnici na Zlínsku při předávání medvíďat na slovenskou stranu.

Článek

Dvě tříměsíční mláďata po domluvě s cizineckou policií na hranice přivezl chovatel ze Žatecka. „Za dodržení hygienických pravidel si medvíďata převzali pracovníci zoologické zahrady v Liptovském Mikuláši, kde budou mít nový domov,“ sdělila policejní mluvčí Lenka Javorková. „Byla to jediná schůdná cesta, jak medvíďata na Slovensko dostat,“ uvedla.

Foto: Policie ČR

Dvě tříměsíční mláďata po domluvě s cizineckou policií na hranice přivezl chovatel ze Žatecka.

Policisté ze Zlínského kraje se nyní kvůli pandemii nového typu koronaviru starají nad rámec standardní práce o kontroly na hraničních přechodech se Slovenskem, a to ve Starém Hrozenkově a Strání na Uherskohradišťsku, Střelné a Velkých Karlovicích na Vsetínsku a právě v Brumově-Bylnici. Podle nich jsou lidé většinou k nařízením vlády a ministerským opatřením vstřícní.

„Najdou se i jedinci, kteří upřednostňují své individuální potřeby, nechtějí nařízení respektovat a chovají se k policistům arogantně. Takoví lidé, pokud neuspějí na jednom místě, zkouší přejet přes hranice na vedlejších hraničních přechodech, ovšem neúspěšně, protože policisté si informace předávají a navíc se na všech místech dodržují opatření stejně,“ doplnila mluvčí.

Foto: Policie ČR.

Za dodržení hygienických pravidel si medvíďata převzali pracovníci zoologické zahrady v Liptovském Mikuláši, kde budou mít nový domov.

Slovensko od středy obnoví kvůli nákaze novým typem koronaviru kontroly na hranicích. V pondělí o tom rozhodl kabinet premiéra Igora Matoviče. Otevřeny budou jen vybrané hraniční přechody, s Českou republikou to bude deset z 15 silničních přechodů.

Reklama

Doporučované