Hlavní obsah

Policisté narazili s obviněním fotbalisty Vaňka. Klíčový důkaz proti němu nesmí použít

Policie uzavřela kauzu fotbalisty Ondřeje Vaňka.Video: Radek Nohl

 

Reklama

Vyšetřování případu bývalého fotbalového reprezenta Ondřeje Vaňka je u konce. Fotbalista kvůli tomu, že podle soudu při výslechu v kauze drogového dealera nemluvil pravdu, obviněn nebude.

Článek

Policie narazila s obviněním proti fotbalistovi Ondřeji Vaňkovi. Stíhán mohl být za to, že jako svědek nemluvil podle soudu pravdu.

Jenže vyšetřovatelé mají problém s tím, že klíčový důkaz proti bývalému reprezentantovi nemohou použít. Případ tak skončil, jak Seznamu potvrdili vyšetřovatelé, a Vaněk nejspíše skončí bez trestu.

„Nepředpokládám, že by nějaký důkaz použitelný v tomto trestním řízení vyšel najevo,“ řekl žalobce Tomáš Svoboda z Obvodního státní zastupitelství pro Prahu 2.

Právě tady případ Vaněk dosud prověřovali. Zabývali se tím, zda se fotbalista dopustil jako svědek křivé výpovědi. A to tehdy, když u Městského soudu v Praze vysvětloval své kontakty s drogovým dealerem Vítězslavem Meišnerem.

Při jednom z telefonátů, které monitorovala policie, použil Vaněk slovo kokeš. U soudu pak řekl, že mluvil o pivu. Jenže podle soudkyně šlo jednoznačně o kokain.

Tento důkaz však policie použít nemohla. Jak uvedl žalobce Svoboda, zákon neumožňuje pro tento trestný čin kohokoliv odposlouchávat a není možné použít ani odposlech z kauzy zmíněného drogového dealera.

A když Vaněk i Meišner odmítli při dalším výslechu vypovídat na policii, tak byl případ uzavřen. Kauzou se už nebude zabývat ani fotbalová asociace.

Reklama

Doporučované