Hlavní obsah

Policisté našli ve Vltavě tělo muže. Je to „keškař“, který se ztratil během sobotní bouře

Policisté našli ve Vltavě tělo muže. Je to pohřešovaný „keškař“.

Reklama

Muže bezmála týden hledali potápěči pražských hasičů i hlídky poříční policie. Tělo bylo nalezeno několik set metrů po proudu od výpusti Motolského potoka.

Článek

Ve Vltavě u Slovanského ostrova v Praze bylo dnes nalezeno lidské tělo. Policisté na místě zjišťovali, zda jde o hledače takzvaných kešek, který je pohřešován od minulé soboty. Nakonec tuto hypotézu potvrdili. Na místo nálezu nedaleko půjčovny šlapadel přijel i koroner záchranné služby.

Video: Hanuš Hanslík, Seznam Zprávy

Na místě ale nebylo možné tělo identifikovat kvůli tomu, že bylo viditelně několik dní ve vodě. Policisté ho tak převezli na Ústav soudního lékařství.

Nezvěstný muž se v sobotu odpoledne vydal s třemi přáteli hledat takzvané kešky ukryté v podzemí Motolského potoka, kde celou skupinu lidí zastihla prudká bouře s přívalovým deštěm. Dva z nich se zachránili, sedmadvacetiletou ženu našli ještě ten den večer policisté utonulou pod Jiráskovým mostem.

Záběry z pohledu hasiče při prohledávání kanálu.Video: Seznam Zprávy

Tělo bylo nalezeno několik set metrů po proudu od výpusti Motolského potoka a zároveň několik desítek metrů pod jezem, což odpovídalo možné poloze oběti sobotního neštěstí.

Muže bezmála týden hledali potápěči pražských hasičů i hlídky poříční policie.

Námořník zachránil jednu z keškařek.Video: Barbora Kalátová, Seznam Zprávy

Pátrání začalo hned poté, co dva zachránění hledači kešek oznámili, že s nimi ve čtyřkilometrové stoce byli ještě dva lidé. Ještě večer nalezla policie utonulou ženu, pohřešovaného muže hledala zatím marně. Policisté a potápěči postupně prohledávali dno řeky v místech, kde Motolský potok po čtyřech kilometrech pod zemí ústí na smíchovské náplavce do řeky, Vltavu po proudu postupně až k Trojskému mostu i celou podzemní stoku.

Geocaching, kterému se čtveřice mladých lidí věnovala, je hra na pomezí sportu a turistiky, kdy se v terénu hledají ukryté schránky pomocí satelitní navigace. V Česku si získala velkou oblibu.

Reklama

Související témata:

Doporučované