Hlavní obsah

Policisté v Brně mají modernizované jízdárny i novou techniku na dopravu koní

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Modernizovanou krytou jízdárnu, krytou kruhovou jízdárnu, venkovní jízdárnu, pohybovací zařízení pro šest koní a nový nákladní vůz pro přepravu koní mají k dispozici brněnští policisté ve výcvikovém středisku v Brně-Medlánkách.

Článek

Modernizace i vybavení přišly na více než 57 milionů korun, řekl vedoucí oddělení služební hipologie Libor Blažek.

„Krytá jízdárna má rozměr 65 na 25 metrů a má speciální velmi kvalitní povrch, který je dostatečně pevný, ale zároveň pružný. Hala je vybavena nejen světly, ale také reproduktory, které využíváme při výcviku koní i psů, aby si zvykli na hluk,“ uvedl Blažek.

Kromě kryté haly, která umožňuje výcvik i za špatného počasí, vznikla i krytá kruhová jízdárna, tu využívají policisté k výcviku mladých koní a jezdců, pohybovací zařízení pro šest koní a venkovní velká jízdárna o rozměru 55 na 44 metrů.

Současně s modernizací jízdáren nakoupilo oddělení také techniku pro přepravu koní, zejména nákladní automobil, který může přepravit naráz šest koní a osm policistů včetně řidiče. Z celkového rozpočtu 57,5 milionu korun přispěla 31,4 milionu Evropská unie.

Policie České republiky má momentálně pouze tři hipologická oddělení, kromě Brna a Prahy ještě ve Zlíně, momentálně připravuje oddělení i v Liberci. Celkově je ve službách policie 50 koní a 53 policejních jezdců, o zvířata pečuje 11 civilních zaměstnanců. Hipologické oddělení je v Brně od roku 1993, o tři roky později přesídlilo do výcvikového areálu v Medlánkách.

Reklama

Související témata:

Doporučované