Hlavní obsah

Polička připravuje další parcely pro rodinné domy

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

Polička na Svitavsku dokončuje přípravu lokality Bezručova pro výstavbu dalších 19 rodinných domů. Náklady činily téměř 14 milionů korun.

Článek

Stavební firma staví komunikace a zpevněné plochy. „Předtím oblast zasíťovala, aby si tam lidé mohli postavit rodinné domy. V minulých letech stavěla dešťovou a splaškovou kanalizaci, plynovod, vodovod, elektrické kabelové rozvody nebo optické sítě,“ řekl starosta Jaroslav Martinů (ODS).

Plánované dokončení stavby komunikací je v červnu. Třetí etapa stála necelých 14 milionů korun, za letošní rok město vynaloží 4,7 milionu korun.

Oblast Bezručova se postupně rozrůstá. Za sedm let tam vzniklo 84 parcel, kde si lidé postupně staví rodinné domy, a prostory pro dva bytové domy se 48 byty. Bytové domy stavělo město. Zájem o stavbu rodinných domů i bydlení v bytech je podle starosty velký.

„Odhadovali jsme, že takto rozsáhlá lokalita vystačí pro zájemce na 20 let. Rychlost, s jakou se parcely rozebraly, je téměř neuvěřitelná. Pro naše město je velmi potěšitelné, že je stále tolik lidí, kteří mají odvahu řešit své bydlení nelehkým rozhodnutím postavit si vlastní dům,“ řekl starosta.

Podle strategického plánu by pro výstavbu rodinných měla sloužit také oblast Mánesova - Wolkerova. Zatím existuje územní studie. Místo by tam bylo pro 35 rodinných domů a 70 až 90 bytů ve viladomech.

Vhodná pro bytovou výstavbu je také lokalita Hegerova, která zahrnuje dvě etapy výstavby bytových domů s 255 byty, občanským vybavením, komunikacemi, parkovišti a zelení na ploše zhruba 7,7 hektaru.

Město prověří také možnost využít pro bytovou výstavbu pozemky v lokalitě Na rybníce nebo na jihovýchodním a východním okraji směrem k Pomezí.

Reklama

Doporučované