Hlavní obsah

Politici drží malé podnikatele pod krkem. Vadí, že jsou nezávislí a nedají se koupit

Dobrý byznys, pořad Adama Junka.

 

Reklama

Po čtvrtstoletí svobodného podnikání jsme se dostali do situace roku 1989, tvrdí Radomil Bábek, který vede Podnikatelské odbory.

Článek

Malí podnikatelé a živnostníci jsou zvláštní lidé. Na nich můžete dříví štípat. Vydrží skoro všechno, ale ne všichni. Tak zdůvodňuje šéf nově vzniklých Podnikatelských odborů Radomil Bábek, proč ani po nových státních regulacích, jako je elektronická evidence tržeb nebo zákaz kouření, neskončily desítky tisíc podnikatelů.

„Odbory hájí zájmy zaměstnanců vůči zaměstnavateli. A takovým zaměstnavatelem pro podnikatele je stát. A tu roli obhájce různé asociace neplní,“ vysvětluje Bábek, proč založil organizaci, která vypadá jako největší protimluv.

Podle něj má zvyšující se tlak politiků na menší podnikatele jediný důvod. „Držet malé podnikání pod krkem. Ti lidé jsou totiž příliš nezávislí. Nedají se koupit za dávky a přídavky,“ říká v pořadu Dobrý byznys.

Proč bere minimální mzda práci nejslabším? Proč a jací podnikatelé se vrhají do politiky? A k čemu jsou dobré „podnikatelské odbory“? Podívejte se v novém díle pořadu Dobrý byznys nahoře ve videu.

Reklama

Doporučované