Hlavní obsah

Politiku ani Babiše na zahrádky nechceme, zlobí se zahrádkáři

Dolejší na křižovatce, reportáž ze satirického pořadu Šťastné pondělí.Video: Václav Dolejší

 

Reklama

Andrej Babiš čekal vděk, ale od drobných pěstitelů mrkve, cibule a rajčat se ho nedočkal. Podívejte se na video ze satirického pořadu Šťastné pondělí.

Článek

Když tento týden premiér Babiš čelil pokusu o svržení vlády, pochlubil se svým hlavním úspěchem: „Konečně jsme prosadili i zahrádkářský zákon. A jsem na to hrdý. Takže zdravím všechny zahrádkáře. Víte, že jsem urputný a splnil jsem svůj slib.“

To není nic neobvyklého, protože každý premiér má nějaké klíčové téma, jež chce prosadit: Klaus privatizoval, Zeman prodal banky a spustil Temelín, Topolánek zavedl zdravotnické poplatky a snížil daně, Nečas měl církevní restituce a penzijní reformu.

Andrej Babiš vsadil na zahrádkáře v městských osadách, kteří mají na pronajatých pozemcích záhony a bojí se, že radní je prodají developerům na novou výstavbu.

Satirický pořad Šťastné pondělí během natáčení ve dvou zahrádkářských osadách překvapivě zjistil, že ačkoliv jsou pěstitelé za zahrádkářský zákon vděčni, tak Babišovo hnutí ANO stejně volit nechtějí.

Podívejte se na další zajímavé odpovědi ve videu; další reportáže najdete zde. Celý díl pořadu Šťastné pondělí vysílá Televize Seznam každé pondělí ve 20:00.

A můžete nás sledovat také na Facebooku nebo Twitteru.

Reklama

Doporučované