Hlavní obsah

Politiku nelze oddělit od byznysu, odposlechy s Janouškem jsem si vyžral se vším všudy, říká Pavel Bém

Dnešní stav Prahy je téměř stejně katastrofální jako po povodních v roce 2002, říká Pavel Bém ve Výzvě. Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Neznám jediný politický systém na světě, kde není byznys propojen s politikou. Pravidla se nastavují v čase, která jsou jiná dnes a byla jiná tehdy, říká bývalý primátor Pavel Bém.

Článek

„Podívejme se na to, kdo byl odsouzen za kauzy v dobách primátora Pavla Béma. Tam není jediná odsouzená kauza. Vaše politické rozhodnutí musí ale v praxi někdo udělat. Vy se jako politik musíte pokusit nastavit transparentní a jasná pravidla,“ dodává bývalý pražský primátor. Podle jeho slov se v letech jeho vlády v Praze značně investovalo. Považuje až za skandální, že dnes jde na investice v hlavním městě méně peněz než tehdy.

„Město je dnes řízeno absolutně neefektivně. Hospodaření je nezodpovědné. Jediným cílem je přežít ze dne na den, bez odpovědnosti, co bude za rok či za pět let. To bude problém i dalších roků. Investice v roce 2010 byly 25 miliard, dnes jsou investice 10 miliard korun,“ tvrdí Bém.

„Vedl jsem Prahu osm let, v roce 2010 jsem odešel. Slýchal jsem na svoji adresu spoustu kritiky. Kdo nic nedělá, tak nic nezkazí. Dlouhou dobu jsem pražskou politiku nekomentoval. Teď mi přijde, že je správný čas. Ptám se, co udělala paní Krnáčová a další osoby.“

Podle Béma je však potřeba dívat se i na ostatní primátory a vlády v Praze. Kritický je i k ODS v hlavním městě. Praha by prý měla začít investovat do významných projektů.

Proč přestal sledovat politiku? Jak se dívá na současnou pražskou primátorku? Připravuje si půdu pro případný návrat do politické funkce? Podívejte se na rozhovor v úvodním videu a do videokomentářů nám nahrajte váš názor.

Pořad Výzva sledujte každý všední den ve 21:00 a 21:30 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Podrobný návod ZDE.

Reklama

Doporučované