Hlavní obsah

Polívkovo divadlo plánuje v létě hrát v Brně, Mikulově a Slavkově

Foto: Letní shakespearovské slavnosti

Bolek Polívka a Simona Stašová.

Reklama

Divadlo Bolka Polívky připravuje na letní měsíce sérii představení pod širým nebem.

Článek

„Inscenace z vlastního repertoáru a tituly spřátelených souborů včetně novinek nabídne divákům v Brně, Mikulově na Břeclavsku a Slavkově na Vyškovsku,“ oznámil Michal Adamík z propagace divadla.

Divadla v Česku momentálně nemohou hrát pro veřejnost kvůli pandemii koronaviru a souvisejícím opatřením. Vedení Polívkova divadla ale doufá, že představení pod širým nebem se v létě uskuteční bez problémů.

Od 12. do 25. června a znovu od 22. července do 15. srpna bude letní scéna Divadla Bolka Polívky sídlit v amfiteátru na Kraví hoře v Brně. V mezičase divadelníci zavítají do amfiteátru v Mikulově a na nádvoří slavkovského zámku.

Podle ředitelky divadla Kateřiny Komárkové je program žánrově pestrý a všechna tři místa mají jedinečnou atmosféru. „Nyní nás okolnosti učí žít jinak, měníme své zvyky a zažitou ‚normálnost‘. Situace se mění v podstatě ze dne na den, ale jsem přesvědčena, že i v této nejistotě je koupě vstupenky na jakýkoliv vybraný titul na naší Letní scéně jistotou a radostí,“ uvedla Komárková.

Řada titulů bude na venkovních scénách uvedena poprvé. Na programu jsou představení Dejvického divadla, Studia DVA, Divadla Kalich, Divadla Petra Bezruče nebo Divadla Na zábradlí. Součástí programu jsou také koncerty, třeba Lenky Filipové nebo Javorů.

„Věřím, že divadlo zůstane i nadále nedílnou a důležitou součástí našich životů, že se vítr brzy obrátí a napne plachty všech kulturních institucí,“ dodala Komárková.

Reklama

Související témata:

Doporučované