Hlavní obsah

Pomáhají v mnoha zemích světa. O zážitky z mise s Člověkem v tísni v Zambii se V centru podělila i Nikola Čechová

Podívejte se na další díl pořadu V centru.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Tereza Hronová z Člověka v tísni a youtuberka a moderátorka Nikola Čechová přijaly od Kovyho pozvání do dalšího dílu pořadu V centru. Nikola se v říjnu s Člověkem v tísni vydala na misi v Zambii, kde zjišťovala, jak se žije i pomáhá přímo na místě. Co ji v Zambii překvapilo a co si z mise odnese? Ptali jste se společně s Kovym v dalším díle pořadu V centru.

Článek

„Člověk v tísni mi poté zaplatil jen letenku – ubytování, očkování a další věci jsem si hradila sama. A upřímně, byla to zkušenost k nezaplacení,“ řekla jedna z nejvlivnějších žen českého internetu se stovkami tisíc followerů a fanoušků Nikola Čechová o spolupráci s Člověkem v tísni v nedávném rozhovoru pro Respekt.

Zambie patří k nejméně rozvinutým státům světa. Zároveň se řadí mezi země s nejvyšší chronickou chudobou na světě a nejvyššími rozdíly mezi bohatým a chudým obyvatelstvem. Silný ekonomický růst, který byl dán vysokou produkcí mědi, se v posledních letech zásadně zpomalil. Kromě toho se tato země potýká s vysokou mírou nezaměstnanosti, extrémně vysokou mírou podvýživy, špatnou infrastrukturou a nedostatkem kvalifikovaných pracovních sil.

Člověk v tísni je nevládní nezisková organizace vycházející z myšlenek humanismu, svobody, rovnosti a solidarity. Lidskou důstojnost a svobodu považuje za základní hodnoty. Společnost vznikla v roce 1992 v okruhu válečných zpravodajů a novinářů, kterým už nestačilo jen přivážet ze zahraničních cest informace o probíhajících válkách a začali do oblastí konfliktů vyvážet pomoc. Postupně se etablovala jako profesionální humanitární organizace s cílem pomáhat v krizových oblastech a podporovat respektování lidských práv ve světě.

Jak pomáhá Člověk v tísni v zahraničí? Jsou Češi dostatečně štědří dárci? Zažívají neziskové organizace složité časy? Podívejte se na rozhovor v úvodním videu.

Sledujte nás na Facebooku, Twitteru nebo Instagramu.

Reklama

Doporučované