Hlavní obsah

Poměřování odpalovacích tlačítek, pořizování selfie je nemoc a černý vládní humor

Den očima Martiny Spěváčkové.

 

Reklama

Jaké události zaujaly naši redakci dne 3. ledna? Vybírala Martina Spěváčková.

Článek

Donald Trump a severokorejský vůdce si poměřují odpalovací tlačítka k jaderným zbraním. Americký prezident tvrdí, že to, jež má k dispozici, je „daleko větší a mocnější“ než to, které je na stole Kim Čong-una. Šéf Bílého domu to uvedl ve své první reakci na novoroční Kimův projev, v němž vůdce KLDR pohrozil Spojeným státům tím, že celé jejich území je v dostřelu severokorejských jaderných zbraní. Trump navíc tvrdí, že jeho tlačítko je nejen větší, ale navíc i funguje.

A nezahálí ani naše vláda. Sešla se už brzo ráno a na programu měla následující body - návrh zákona, kterým se mění zákon o podmínkách převodu majetku státu na jiné osoby, nebo Akční plán boje s korupcí na rok 2018, jenž chce mimo jiné bojovat proti machinacím při čerpání evropských dotací. Podle některých komentátorů šlo o kvalitní černý humor a k dokonalosti chyběly už jen kulisy Čapího hnízda.

Už jste si dneska pořídili selfie? A fotíte sami sebe často? Pokud ano, pak můžete trpět něčím jako selfitidou, což je skutečná psychická porucha, která člověka neustále nutí pořizovat své fotografie a vkládat je na sociální média. Uvádějí to psychologové, které citoval britský list The Sun. Ti, kdo trpí selfitidou, se podle zjištění vědců obvykle snaží posílit vlastní sebedůvěru, získat pozornost, zlepšit si náladu, potvrdit si své místo v určité sociální skupině a být společensky konkurenceschopní.

Nečekané překvapení zažil jeden britský řidič. Po návratu z dovolené začal mít problémy s řazením, a když zašel do autoservisu, zjistil, že během jeho nepřítomnosti si udělaly z jeho vozu veverky skrýš na žaludy. Stovky plodů byly všude, od přihrádky u spolujezdce po převodovku. Jejich odstranění zabralo dvě hodiny a řidiče vyšlo na téměř pět tisíc korun.

Pražské náměstí Republiky není druhým dnem přístupné z metra. Omezení kvůli opravě víc než 30 let starých eskalátorů by mělo trvat do srpna. Když se nad délkou prací podivil jeden uživatel Twitteru, pražská primátorka Adriana Krnáčová mu odepsala, že oprava je rozsáhlejší, a nabídla mu, že se tam mohou jít společně podívat, aby viděl, co všechno se tam dělá.

Reklama

Související témata:

Doporučované