Hlavní obsah

Pondělí v nákupním centru: k parkovacímu lístku přibude antigenní test

Rozhovor s Janem Kubíčkem z Asociace nákupních center ČR.Video: Silvie Friedmannová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Nákupní centra v Česku začala plánovat, jak by mohlo vypadat pondělní obnovení provozu. Chystají testovací místa pro zákazníky.

Článek

„Cítíme vážnost situace, rozhodně nechceme naším chováním přispívat ke zhoršení situace,“ říká v rozhovoru pro SZ Byznys Jan Kubíček, předseda výkonného výboru Asociace nákupních center.

Chtějí doporučit členům a partnerům povinné používání respirátorů FFP2. Začali také připravovat místa pro testování antigenními testy v podobě mobilních kontejnerů. Stát budou například na parkovištích před hypermarkety. Zákazníci by se tak před nákupem mohli nechat dobrovolně otestovat.

„Některá nákupní centra vyhlásila, že už mají nainstalováno, další to plánují do konce týdne, všude se horečně jedná,“ popsal Jan Kubíček situaci provozovatelů velkých obchodů. Spolupracují na tom s Červeným křížem.

Zároveň říká, že pro obchodníky je situace značně nepřehledná. „Všichni vnímají ten zmatek, který vznikl. Pokud nedojde k nějakému novému nařízení, jsme připraveni, že se otevře v nějaké prosincové variantě, tedy obchody ano, restaurace ne,“ doplnil.

Reklama

Doporučované