Hlavní obsah

Popcornovač a povídání u piva. Personální šéf Bílého domu zvedá zaměstnancům morálku

Personální šéf Bílého domu zlepšuje náladu svým zaměstnancům popcornem a sedánky.Video: Eva Soukeníková

 

Reklama

Ještě žádný americký prezident nevyměnil za dobu své vlády tolik personálních šéfů Bílého domu jako Donald Trump. Jeho pomocná ruka, již třetí v řadě, Mick Mulvaney se rozhodl v Západním křídle trochu pozvednout náladu.

Článek

Funkce personálního šéfa byla zřízena za vlády Harryho S. Trumana ve 40. letech. Současný americký prezident má za 24 měsíců, kdy je v Bílém domě, už třetího. Prvním byl Reince Priebus, který byl známý tím, že za každou cenu chtěl být v prezidentově blízkosti. Vystřídal ho generál John Kelly, který mezi zaměstnance zavedl trochu vojenské manýry, vedl si například přísný seznam lidí, kteří smí a kteří naopak nesmí vstoupit do Oválné pracovny.

Aktuálně je personálním šéfem Mick Mulvaney, který se snaží zlepšit reputaci vlastní funkce a hlavně podpořit morálku zaměstnanců Trumpova úřadu. Zavedl pravidelná setkávání, kterým se v kuloárech začalo přezdívat „happy hours” (šťastné hodinky). Mulvaney organizuje posezení pod bílou pergolou na zahradě Bílého domu s pivem nebo vínem. Většinou v pátek, kdy Donald Trump nebývá v kanceláři.

„Nikdy tu nenastane situace, kdy se nemusíte potýkat s nějakou vážnou situací nebo problémem. Tou výzvou je být šťastný z toho, že každý den na ten kopec vylezeš,” vysvětlil Mulvaney své motivy serveru Politico.

Mick Mulvaney kromě „happy hours” zkouší zlepšovat náladu svým zaměstnancům i strojem na popcorn, který umístil do jedné z místností Západního křídla. Během dlouhých pracovních večerů si sem zaměstnanci chodí naplnit malé papírové kyblíky. A podle zdrojů serveru Politico to platí za aktuální hit Bílého domu.

Reklama

Doporučované