Hlavní obsah

Poplach na letišti v Praze. Pasažéři museli opustit letadlo po skluzavkách

Foto: Foto: archiv

Ilustrační foto.

Reklama

Na pražském letišti dnes dopoledne z letadla po příletu z Tuniska evakuovali zhruba 100 pasažérů po skluzavkách. Nikdo se nezranil.

Článek

Důvodem bylo podezření na oheň v letadle, které se ale nepotvrdilo. ČTK to řekla mluvčí pražského letiště Marika Janoušková. Na provoz letiště podle ní věc neměla vliv.

„Jednalo se o vyhlášení plné pohotovosti kvůli údajnému zahoření v letadle,” řekla mluvčí. Byl proto aktivován integrovaný záchranný systém. „Spustila se preventivní evakuace pomocí skluzů z letadla. Trvala něco málo přes deset minut,” doplnila Janoušková. Evakuace po skluzech jsou podle ní výjimečné.

Hasiči požár ani zadýmení v letadle nezjistili. „Příčina, která vedla k plné pohotovosti, se zjišťuje,” řekla mluvčí.

Počet cestujících v letadle Janoušková odhadla kolem stovky. Letiště je totiž od letadla odváželo dvěma autobusy. Přesná čísla aerolinky Tunisair neposkytly.

Letadlo směřovalo do Prahy z tuniského Monastiru. „Cestující po evakuaci, poté, co jim byla přivezena zavadla, tak standardně šli ven,” dodala mluvčí.

Posádka letadla ohlásila požár až poté, co stroj přistál a čekal na letištní ploše. Vyplývá to z hlasové komunikace mezi letadlem a pozemním personálem, kterou zveřejnila Česká televize na Twitteru. Pilot mluvil o požáru v pomocné motorové jednotce.

Reklama

Související témata:

Doporučované