Hlavní obsah

Populární ostravský klub má existenční problémy. Stal se obětí podvodníka, který pořádal rockový festival

Foto: klub Barrák

Jeden z koncertů v ostravském klubu.

Reklama

Marcel Palovčík spolupořádal festival Rock Heart 2019, který se konal v Moravském Krumlově. Na starosti měl stánkaře. Hlavní pořadatel hudební přehlídky ale po akci uprchl s veškerými tržbami. Palovčíkovi dluží milion a tři sta tisíc. Ten kvůli tomu není schopen stánkařům zaplatit a navíc se dostal do existenčních potíží i jeho klub Barrák, který provozuje v Ostravě. Lidé nyní pořádají finanční sbírku, aby mohl klub dál existovat. Píše o tom Moravskoslezský deník.

Článek

„Smlouvy se stánkaři byly na mě. Musím je postupně vyplácet, abych sám neskončil v exekuci nebo u soudu. A nejhorší to bylo na podzim, kdy jsem kvůli dluhům nemohl platit nájemné v Barráku,“ řekl Palovčík Moravskoslezskému deníku.

Fanoušci klubu teď vybírají peníze na další fungování klubu. Přidali se i umělci. Krucipüsk, Antigod, Pipes & Pints, Monkey Business, JAR a další skupiny klubu věnovaly ze solidarity své desky, trička nebo vstupenky na koncerty.

„Byla by škoda skončit, vždyť nasmlouvané máme koncerty už i na druhé pololetí letošního roku, například Cocotte Minute, Krucipüsk či Komunál,“ věří v úspěch sbírky Palovčík.

Reklama

Doporučované