Hlavní obsah

Pořád jsme národem papírových knih, lidé čtou čím dál tím víc, říká nakladatel

Rozhovor se spisovatelem a nakladatelem Tomášem Baránkem. Video: Háta Sassmannová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Napsal příručku Jak sbalit ženu, teď vydává knížky o osobním rozvoji. Tomáš Baránek přišel do Rána na gauči mluvit o literatuře i rozvoji moderních technologií. Lidé podle něj audioknihami šetří čas, stále ale tvoří pouze zlomek českého trhu.

Článek

Může se zdát, že knihy vytlačují moderní technologie. Podle spisovatele a nakladatele Tomáše Baránka ale nejsou papírové knihy na ústupu. „Lidé naštěstí čtou. A čtou čím dál víc,” říká. Na českém trhu stále dominují klasické papírové knihy, ty elektronické či audio tvoří pouze dvě až tři procenta prodejů.

Čtenáře podle Baránka baví knížky o osobním rozvoji či přípravě na budoucnost. Právě na tento segment literatury zaměřil své nakladatelství. Knihu Baránek považuje za výhodnou investici, i kdyby v ní čtenář našel pouze jednu dobrou radu, kterou aplikuje do svého budoucího života. Jak vlastně nakladatel pozná, že zrovna tuhle knihu stojí za to vydat? A proč je vydavatel vlastně trochu alchymista? Nejen to se dozvíte v úvodním videu.

Radek Hrdina v Rubrice Česko vstává vyzkoušel cyklotrial. Dozvěděl se například, kdy je dobré s tímto sportem začít. Zasvětil ho jeden z nejúspěšnějších jezdců České republiky Vlasta Kabeláč Čiháček.

Radek Hrdina a Česko vstává.Video: Háta Sassmannová, Seznam Zprávy

Reklama

Související témata:
Miroslav Baranek

Doporučované