Hlavní obsah

Pořád věřím, že se budeme mít všichni rádi. Vedou nás ale lidé jako Babiš, který se upsal čertovi vlastní krví, říká herečka Hrzánová

Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Domnívám se, že u nás selhává vzdělávací proces. Od revoluce 1989 to bude třicet let. Je to moc dlouhá doba. Přijde mi, že to bylo včera, když se ale hodně bavím s lidmi v taxíku či v hospodě, tak spousta mladých vůbec netuší, o co tehdy šlo, říká herečka Bára Hrzánová o listopadu 1989.

Článek

„Když dneska řeknete, že pravda a láska zvítězí, tak vypadáte jako příživník. Myslet na nějaké ideály, to už zní jako nadávky,“ kritizuje současný stav české společnosti Hrzánová.

„Nedokážu pochopit, že člověk, který byl činný v StB a je trestně stíhaný, nás zastupuje jako premiér. Nerozumím společnosti, která si ho zvolila. Vadí mi, že už to nikomu nevadí. Nikoho neznepokojuje to, že někdo byl agentem a škodil,“ dodává.

„Ráda bych byla kavárenskou povalečkou, kdybych na to měla čas a nemusela bych jezdit po celé republice se svými představeními,“ říká v rozhovoru s Renatou Kalenskou. Během představení Hrdý Budžes prý zažila několik momentů, kdy někdo v publiku špatně vnímal obsah divadelní hry, která si dělá legraci z minulého režimu.

„V první řadě seděl jednou pán a ten mluvil během celé hry a říkal mi, ať už chcípnu. Já jsem hrála pro celé divadlo, on si se mnou vyřizoval svoje staré účty. Byla pauza, odcházel po schodech a říkal, jak si to může dovolit. Bylo mi ho líto, protože jsem pochopila, že ten jeho život nestál za nic,“ dodává herečka.

Proč nás vedou čerti? Ztratili jsme ideály? Proč je kritická k současným politikům? A proč odmítá patřit do rodinné firmy Andreje Babiše? Podívejte se na rozhovor v úvodním videu.

Pořad Výzva sledujte každý všední den v 11:30 a 21:00 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované

Hlavní zprávy