Hlavní obsah

Pořadatel Miss Universe žaluje firmu českého obchodníka za zneužití ochranných známek

Pořadatel Miss Universe požaduje po českém obchodníkovi odškodné za zneužití ochranné známky.Video: Lukáš Marek, ČTK

 

Reklama

Společnost IMG Universe, která na soutěž krásy vlastní práva, požaduje po české společnosti Diamonds International Corporation (DIC) 48,5 milionu korun.

Článek

Organizátor soutěže Miss Universe žaluje společnost DIC za zneužití ochranné známky. DIC patří českému obchodníkovi s diamanty Luboši Říhovi. Desetiletou smlouvu na výrobu korunek pro vítězky soutěže získala DIC v roce 2014, loni ale IMG kontrakt zrušila.

V žalobě podané v New Yorku IMG Universe tvrdí, že DIC nadále ve svých reklamách používá odkazy na soutěž, a to včetně loga, které firma sídlící v Praze uvádí na svém webu. V žalobě IMG dále uvádí, že Miss Universe je proslulá a charakteristická a že DIC jejím používáním klame veřejnost a způsobuje soutěži značné a nenahraditelné škody.

IMG se domáhá odškodnění v hodnotě 48,5 milionu korun. Kontrakt s DIC společnost zrušila loni v srpnu a svůj krok zdůvodnila finančními problémy způsobenými firmou DIC, která dvakrát neuhradila požadované platby. Společnost DIC Luboše Říhy se k situaci zatím nevyjádřila.

Reklama

Související témata:

Doporučované