Hlavní obsah

Pořadatelé festivalu Zlin Design Week připravují hlavní výstavu

Foto: Lucie Desmond

Ilustrační foto.

Reklama

Pořadatelé festivalu Zlin Design Week připravují program na příští rok. Tvůrci mohou přihlašovat své projekty či produkty, které vznikly na základě spolupráce, do hlavní výstavy akce.

Článek

Stěžejní výstava představí ateliéry vysokých škol z ČR i zahraničí, jednotlivce do 30 let i kolektivy a jejich tvorbu, sdělili pořadatelé festivalu zaměřeného na design, který by se měl ve Zlíně příští rok v květnu uskutečnit sedmým rokem.

Vystavovat bude možné samostatné produkty i už hotové výstavní projekty, pro které bude připravena zvláštní sekce. „Může se jednat o spolupráce na úrovni vizí, kreativity, nalézání možností materiálů či technologií pro jiné uplatnění - podmínkou je, že nesmí být starší pěti let,“ uvedli pořadatelé.

Téma výzvy je Nejskromnější design. Přihlásit se mohou mladí designéři do 30 let, studenti uměleckých vysokých škol, kolektivy designérů i ateliéry a umělecké fakulty.

Práce je možné posílat do 31. ledna příštího roku. Odborná porota v čele s kurátorem výstavy začátkem února vybere projekty, které se v květnu představí na společné výstavě akce Zlin Design Week. Festival pořádají studenti zlínské univerzity.

Reklama

Doporučované