Hlavní obsah

Pořadatelé potvrdili konání Blues Alive i se zahraničními hosty

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Největší středoevropská přehlídka bluesové hudby, Blues Alive, se bude v Šumperku konat v původně plánovaném rozsahu.

Článek

Jubilejní 25. ročník se uskuteční od 12. do 14. listopadu a i přes potíže v přípravě kvůli pandemii koronaviru přivítá hosty z USA, Rakouska či Velké Británie.

„Jako festival propagující už pětadvacet let hudbu s tak hlubokými kořeny ve Spojených státech jsme měli přípravu letošního koronavirového ročníku značně ztíženou. Jsme si nicméně jisti, že festival v podobě, v jaké jej nyní představujeme, proběhne,“ uvedl ředitel festivalu Vladimír Rybička.

Základ festivalového programu měli organizátoři připravený už před vypuknutím pandemie. Řadu programových bodů však museli s ohledem na situaci v zahraničí zrušit nebo přesunout na příští roky. „Domnívám se, že se nám i přes nelehkou situaci podařilo sestavit velmi lákavý program, který představí jak legendy našeho žánru, tak zcela čerstvé objevy a přísliby do budoucna,“ doplnil dramaturg přehlídky Ondřej Bezr.

Ze zahraničních hostů na festival dorazí například přední představitel chicagského blues, slidekytarista Lil' Ed Williams, kytarista a zpěvák John Prime, saxofonista Pee Wee Ellis se svojí formací nebo pianista a varhaník Bruce Katz s kapelou a harmonikářem Gilesem Robsonem. „K dalším zahraničním hostům patří americký kytarista Bernard Allison, rakouský bluesový písničkář Hans Theessink, fenomenální maďarský harmonikář Mátyás Pribojszki s big bandem nebo jako objevy americký bluesový písničkář Jontavious Willis a chicagský kytarista a zpěvák Corey Dennison,“ doplnili pořadatelé.

Z českých a slovenských hudebníků zahrají například Luboš Andršt Blues Band s Peterem Lipou, November 2nd, Band of Heysek, Charlie Slavík Revue feat. Steve Walsh nebo Marek Hlavica.

Pořadatelé letos chtěli domácí scénu po dlouhých měsících karantény podpořit, proto budou oba hlavní doprovodné koncerty v H-klubu a kulturním domě sestaveny výhradně z domácích zdrojů.

Na festival je limitovaný počet vstupenek s ohledem na dosavadní opatření s kapacitou maximálně 1000 lidí. Pokud se tento limit uvolní, pořadatelé jsou podle ředitele připraveni počet vstupenek navýšit.

Reklama

Doporučované