Hlavní obsah

Pořadatelé vyhlásí vítěze Vinařství roku, místo galavečera online

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

Zástupci Svazu vinařů dnes vyhlásí výsledky soutěže Vinařství roku, namísto každoročního galavečera se ale kvůli opatřením proti šíření koronaviru uskuteční pouze online.

Článek

Přenos bude moderovat Marek Eben, který bývá moderátorem slavnostního večera.

Soutěž má devět finalistů ve třech kategoriích, vyhlášeni budou vítězové jednotlivých kategorií i absolutní vítěz soutěže.

Jednotlivé kategorie se dělí podle objemu roční produkce vína. V kategorii malá vinařství, tedy firmy s produkcí do 50 000 litrů za rok, mají šanci na vítězství Vinařství Piálek & Jäger, Salabka Praha a Vinařství Lacina.

Ze středně velkých firem s produkcí do 250 000 litrů za rok postoupily do finále Krásná hora, Sonberk a Thaya vinařství. V kategorii největších podniků, které vyprodukují nad 250 000 litrů ročně, porota nejlépe hodnotila Vinařství Lahofer, Habánské sklepy a Château Valtice - Vinné sklepy Valtice.

Finalisty vybírala porota složená z profesionálů z řad vinohradníků a vinařů, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, odborného tisku, enologie, sommelierství, marketingu, prodeje vína a architektury a designu. Vítěze soutěže vybrala sedmičlenná odborná komise, která navštívila jednotlivá vinařství.

Loni titul získalo Vican rodinné vinařství z Mušlova u Mikulova.

Reklama

Související témata:

Doporučované