Hlavní obsah

Poradce komunistů bere na poště 55 tisíc. Podívejte se, jak jsme se ho snažili najít v práci

Hledali jsme Lubomíra Krejsu v práci. Marně.Video: Vojtěch Blažek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Lubomír Krejsa je místopředsedou dozorčí rady České pošty. Ale zároveň v podniku pracuje i jako zaměstnanec. Jenže v práci o něm nikdo neví.

Článek

Muž na ústředně České pošty se diví: „Krejsa Lubomír? Já bych vám strašně rád pomohl, ale on tady nemá vůbec žádný telefon... Což je dost neobvyklé.”

Seznam představil Lubomíra Krejsu, vlivného místopředsedu dozorčí rady České pošty, už před dvěma týdny: Člověk s několika funkcemi, který od státního podniku bere měsíčně kolem 150 tisíc. Navíc muž s dobrými kontakty na šéfa komunistů Vojtěcha Filipa, jemuž dělá poradce.

Krejsa má zároveň už od roku 2012 na poště zaměstnaneckou smlouvu. Dost záhadnou - bere 55 tisíc měsíčně, ale nikdo nedokáže říct, co má na starosti.

Takže právě tady v centrále České pošty v Jindřišské ulici v Praze může začít pátrání, co - a jestli vůbec něco - Lubomír Krejsa pro státní podnik dělá.

Výsledek? Krejsu, jinak ostrého kritika hospodaření pošty, není možné sehnat. Nejenže ho nemohou dohledat na ústředně, ale navíc na pevné lince (uložené v dalším interním seznamu kontaktů pošty), která by měla patřit Krejsovi, zvedá telefon úplně někdo jiný.

Je to manažerka pošty, která se také diví, proč by u jejího stolu měl sedět jakýsi zaměstnanec Krejsa.

Celou reportáž najdete v úvodu článku.

Reklama

Doporučované