Hlavní obsah

Vládu s Babišem pomáhá ČSSD vyjednávat Hašek

Hašek bude vyjednávat za ČSSD.Video: Michaela Ryšavá, Seznam Zprávy

 

Reklama

Michal Hašek, někdejší místopředseda strany, hejtman a od regionálních voleb muž bez funkce, pracuje v zákulisí ČSSD.

Článek

S novými lídry sociální demokracie se ve straně, která vyjednává s Andrejem Babišem o vládní spolupráci, opět objevuje v centru dění jméno někdejšího statutárního místopředsedy Michala Haška.

Zatímco v posledních letech se po regionálních volbách 2016 ocitl někdejší jihomoravský hejtman bez veřejné funkce a v nelibosti vedení ČSSD, nyní podle zjištění Seznamu koordinuje práci expertních týmů, které připravují podklady pro vyjednávání s hnutím ANO.

Seznam má k dispozici například e-mail, ve kterém Hašek žádá stranické expertní týmy o vypracování podkladů pro politická jednání o nové vládě.

Haška prací pověřil nový místopředseda strany Jiří Zimola. Politik, který byl stejně jako Hašek jedním z hlavních oponentů Sobotkova vedení ČSSD, vidí angažmá někdejšího statutárního místopředsedy jako logické.

„Michal Hašek byl úspěšným předsedou poslaneckého klubu ČSSD i dlouholetým předsedou Asociace krajů ČR a hejtmanem Jihomoravského kraje a nové vedení logicky využívá jeho politických zkušeností,” řekl Zimola pro Seznam, přičemž dále ve výčtu uvedl Haškovo angažmá v týmu prezidentových poradců.

„V posledních letech působil jako jeden z poradců pana prezidenta a je dobře, že i díky jeho erudici mohl být pan prezident informován o dění na komunální a regionální úrovni,” dodal Zimola.

Sám Hašek tvrdí, že novou práci pro stranu dělá jen proto, aby pomohl ČSSD. „Dělám to ve svém volném čase a nic za to nechci,” uvedl.

Někteří straničtí kolegové to ale jako velkou pomoc nevnímají. Vadí jim zejména to, že se o Haškově novém angažmá dozvídají z médií, nikoliv od vedení.

„Nám nikdo nic neřekl. Měli by o tom s námi komunikovat,” uvedl například poslanec Jaroslav Foldyna.

Reklama

Doporučované