Hlavní obsah

Poradkyně světových lídrů o nenásilí a ženském elementu v politice

Rozhovor se Scillou Elworthy.Video: Tereza Willoughby

 

Reklama

Mírová aktivistka a poradkyně světových lídrů Scilla Elworthy patřila k hostům ostravského Meltingpotu. V češtině vychází její nejnovější kniha Mír jako podnikatelský plán.

Článek

„Náš strach se zvětšuje společně s negativní energií, kterou ho krmíme. Čím větší je náš strach, tím pravděpodobněji se promění ve skutečnost,“ říká Scilla Elworthy. Svůj život zasvětila boji za mír, bez násilí a agrese.

Smysl pro spravedlnost a nenásilí má v sobě skotská rodačka pevně zabudovaný již od svých studijních let, kdy o prázdninách pomáhala v uprchlických táborech v Alžírsku a ve Francii. Později stála u zrodu mnoha mírových projektů. Radí mocným vůdcům a zasazuje se o větší vliv žen na mezinárodní společenské scéně. Její myšlenky, za které byla třikrát nominovaná na Nobelovu cenu míru, shrnuje i v nejnovější knize Mír jako podnikatelský plán. Na rozhovor s aktivistkou se podívejte ve videu výše.

Interview je součástí pořadu Kultura Terezy Willoughby. V premiéře jej vysíláme každou neděli od 20:00 hodin na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:

Doporučované