Hlavní obsah

Šťastná křižovatka: Pohádka o hodném Babišovi. Komu se líbí a kdo jí věří?

Šťastná křižovatka Anděl je místem, kam Václav Dolejší chodí hledat odpovědi na všechny otázky. Podívejte se na satiru z produkce Šťastného pondělí.Video: Václav Dolejší, Seznam Zprávy

 

Reklama

Andrej Babiš, který si v byznysu i politice zakládal na tom, že je predátorem likvidujícím spojence i konkurenty, se najednou chce změnit v krotkého beránka.

Článek

Šéf hnutí ANO, známý cholerickými výbuchy, emocemi a širokým rejstříkem sprostých slov, teď slíbil, že jako prezidentský kandidát bude hodný. A opravdu se snaží - třeba vůbec nechodí do debat s ostatními kandidáty, aby ho nikdo nevytočil a on pak musel vybouchnout.

„Je pro mě někdy těžké ukočírovat emoce,“ přiznal, když ohlašoval, že se chce stát hlavou státu.

Asi si říkáte, že predátor se vegetariánem nikdy nestane. Člověk ani nemůže v 68 letech změnit svou osobnost a základní povahové rysy. Ovšem nepodceňujme pilného miliardáře, který už několikrát ukázal, že má obdivuhodnou disciplínu a schopnost rychle se měnit. Jednou pravičák, pak levičák, někdy prounijní, jindy euroskeptik. Prostě jak je potřeba.

A teď, když chce na Pražský hrad, je potřeba být krotký - podobně, jako to těsně před svým zvolením předstírali jeho dva předchůdci, Václav Klaus a Miloš Zeman. První se tvářil jako beránek před poslanci a senátory, druhý už v přímé volbě před voliči.

Přečtěte si Šťastné slovo

Pravidelná glosa Jindřicha Šídla o věcech, které hýbou politikou a společností a kterých jste si třeba nevšimli, nebo nechtěli všimnout.

Samozřejmě je to riskantní změna, protože spousta voličů hnutí ANO naopak miluje Andreje Babiše takového, jaký je. Skoro vyžadují, aby jednou denně vynadal aspoň jednomu tradičnímu politikovi do neschopného zkorumpovaného zoufalce.

Zeptali jsme se lidí, jestli pohádce o hodném Babišovi věří, a také na to, jestli jim starý dobrý předseda nebude teď chybět?

Satirický pořad Šťastné pondělí vychází každé pondělí v osm hodin ráno na webu Seznam Zpráv. Vždy ten stejný den si můžete poslechnout i nový Šťastný podcast, ve kterém se na témata aktuálního dílu (a nejen na ně) podíváme ještě podrobněji.

V týdnu vás Václav Dolejší vezme na Křižovatku Anděl, kde se ptá lidí na aktuální problémy, které nás trápí. Každou sobotu pak čtěte Šťastné slovo, pravidelnou zábavnou glosu Jindřicha Šídla. A nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku, twitteruinstagramu, kde najdete ještě víc ze Šťastného pondělí.

Reklama

Doporučované