Hlavní obsah

Šťastné pondělí: Fialova vláda má další problém. Řeší ho odjezdem do Kyjeva

Jindřich Šídlo vám řekne o zastíracích manévrech vlády.Video: Šťastné pondělí, Seznam Zprávy

 

Reklama

Vláda našla způsob, jak zakrýt libovolný problém, který se vyskytne. Odjede do Kyjeva. A i když ukrajinský prezident Zelenskyj ujišťuje, že je za podporu rád, začíná i jemu docházet trpělivost.

Článek

Celkem čtyřikrát už navštívili premiér Fiala nebo jeho ministři Ukrajinu. První cesta v březnu byla extrémně silným symbolem podpory okupované zemi. Druhá a třetí cesta byly v pořádku. Ale u čtvrté jsme, navzdory obecné prospěšnosti oficiálních zahraničních cest k našim partnerům, začali pojímat podezření.

A pak nám to došlo: Fialova vláda jede na Ukrajinu vždy, když krátce předtím způsobí nějaký problém, aby ho tím zakryla. Třeba před červencovou cestou šéfa diplomacie Lipavského vrcholila kauza Dozimetr. A malou chvíli před srpnovou cestou ministra školství Balaše jsme od některých zástupců vládních stran slyšeli ten slavný výrok, že když holt nemáme na topení, máme si koupit svetr.

VÁCLAV DOLEJŠÍ NA KŘIŽOVATCE

Možná jste díky Fialově ukrajinské výpravě ani nezaznamenali, že právě teď je vláda před asi jedním z největších problémů, kterým kdy čelila. Schvaluje se státní rozpočet, ve kterém chybí na příjmové stránce stovky miliard a se kterým ani ministr financí radši nechce mít nic společného. Co z toho plyne? To se dozvíte v úvodním videu.

Satirický pořad Šťastné pondělí vychází každé pondělí v osm hodin ráno na webu Seznam Zpráv. Vždy ten stejný den, tedy již dnes večer, si můžete poslechnout i nový Šťastný podcast, ve kterém se na témata tohoto dílu (a nejen na ně) podíváme ještě podrobněji.

V týdnu vás Václav Dolejší vezme na Křižovatku Anděl, kde se ptá lidí na aktuální problémy, které nás trápí. Každou sobotu pak čtěte Šťastné slovo, pravidelnou zábavnou glosu Jindřicha Šídla. A nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku, twitteruinstagramu, kde najdete ještě víc ze Šťastného pondělí.

Reklama

Doporučované